Klient s těžko prokazatelným příjmem. Pracuje jako číšník v restauraci, zaměstnavatel mu oficiálně vyplácí minimální mzdu, další část dostává v hotovosti jako podíl na spropitném. Má manželku, která je bez příjmu, a dvě děti. Petrovi jsme díky našim vztahům s partnery našli banku, jež mu poskytla hypoteční úvěr na koupi pozemku a výstavbu rodinného domu. Zkonsolidovali jsme i jeho ostatní závazky a celková splátka tak dosáhla úrovně, kterou mohl díky svým reálným příjmům splácet a ještě si vytvořit krátkodobou i dlouhodobou rezervu.

Chce řešit vlastní bydlení a neví, na jak vysokou hypotéku by se svým příjmem dosáhla. Nemá však čas ani na výběr nemovitosti. Ivaně jsme nejprve pomohli s určením výše hypotečního úvěru. Podle výše disponibilních zdrojů jsme stanovili maximální cenu financované nemovitosti. Ivana si pak vytvořila zadání, kde a v jakém typu nemovitosti by chtěla bydlet. O zbytek jsme se postarali my. Nalezli jsme vhodné nemovitosti, z nichž si Ivana vybrala tu vytouženou. Ivaně jsme prostřednictvím našich právníků zajistili vyřízení veškeré administrativy, kontrolu kupních a další smluv a sjednali prověřenou stavební firmu na rekonstrukci. Vyřešili jsme i zápis do katastru nemovitostí.

Václav a Mária se chtěli na stáří přestěhovat z bytu do rodinného domu. Na naši společnost dostali doporučení poté, co jim ve dvou bankách hypotéku zamítli z důvodu příslušnosti k jedné z menšin (oficiální důvod byl jiný). Zajistili jsme jim financování koupě přes jednu ze stavebních spořitelen a po dvou letech tento úvěr refinancovali hypotečním úvěrem s anuitní splátkou v jedné z bank.

Roman s Radkou pracovali 12 let v Irsku a chtěli se vrátit do České republiky a koupit si zde nemovitost na bydlení, v níž by mohli i podnikat. Jimi vyhlédnutá nemovitost měla parametry, které byly pro banky neakceptovatelné (příliš velká a prostory k podnikání). Po třech měsících jsme se dohodli s jednou z hypotečních bank, navýšili jsme vlastní zdroje přes úvěr ze stavebního spoření tak, aby celkové finanční zatížení zůstalo stejné, a nemovitost jsme klientům pomohli koupit. Zařídili jsme i kompletní právní servis, aby kupující i prodávající měli jistotu, že jsou jejich zájmy zajištěné.

Po rozchodu se svým přítelem, s nímž si postavila rodinný dům, řešila, že na jeho polovinu nemovitosti byly vypsány exekuce převyšující hodnotu této poloviny. Ve spolupráci s bankou se podařilo schválit úvěr, který u soudu o určení vlastnictví posloužil jako záruka, že může nemovitost vyplatit, a ona se tak po třech letech stala jedinou majitelkou bez strachu z dalších právních sporů.